Pyszne, puszyste kakaowe muffinki, z nadzieniem z serka mascarpone. Proste i szybkie w przygotowaniu.
muffinki z kremem mascarpone – składniki:
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- ocet winny 1 łyżka
- mąka pszenna 1 łyżeczka
- cukier 3/4 szklanki
- krem:
- białko 1 szt
- mleko 3,2% 1/2 szklanki
- ciasto:
- żółtko jaja 1 szt
- jogurt naturalny 180 gram
- kakao 3 łyżki
- mąka pszenna 1,5 szklanki
- olej rzepakowy 1/3 szklanki
- cukier 2 łyżki
- serek mascarpone 125 gram
- soda oczyszczona 1 łyżeczka
muffinki z kremem mascarpone Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka miodowe
1. Przygotuj nadzienie: Do cheddara z mascarpone dodaj białko, cukier i mąkę. Użyj łyżki, aby całkowicie połączyć i zamrozić na 30 minut. Dodaj mąkę, kakao, cukier, pop do pieczenia i cukier waniliowy do ogromnej miski. Dokładnie wymieszaj łyżką. Należy dodać żółtka, olej, ocet i jogurt naturalny. Tylko do połączenia się skrawków, energicznie blenduj. Użyj wkładek do bułek, aby wyłożyć strukturę. Połącz jedną łyżeczkę nadzienia i jedną łyżkę masy, aby wypełnić każdą babeczkę. Rozłóż dodatkowe ciasto od tego momentu. Konstrukcję z bułkami należy piec 20 minut w 180 stopniach na rozgrzanym grillu.
Dodaj komentarz