Jak zrobić Kakaowe muffinki z kremem mascarpone

Pyszne, puszyste kakaowe muffinki, z nadzieniem z serka mascarpone. Proste i szybkie w przygotowaniu.

muffinki z kremem mascarpone – składniki:

  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • ocet winny 1 łyżka
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
  • cukier 3/4 szklanki
  • krem:
  • białko 1 szt
  • mleko 3,2% 1/2 szklanki
  • ciasto:
  • żółtko jaja 1 szt
  • jogurt naturalny 180 gram
  • kakao 3 łyżki
  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • olej rzepakowy 1/3 szklanki
  • cukier 2 łyżki
  • serek mascarpone 125 gram
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka

muffinki z kremem mascarpone Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka miodowe

1. Przygotuj nadzienie: Do cheddara z mascarpone dodaj białko, cukier i mąkę. Użyj łyżki, aby całkowicie połączyć i zamrozić na 30 minut. Dodaj mąkę, kakao, cukier, pop do pieczenia i cukier waniliowy do ogromnej miski. Dokładnie wymieszaj łyżką. Należy dodać żółtka, olej, ocet i jogurt naturalny. Tylko do połączenia się skrawków, energicznie blenduj. Użyj wkładek do bułek, aby wyłożyć strukturę. Połącz jedną łyżeczkę nadzienia i jedną łyżkę masy, aby wypełnić każdą babeczkę. Rozłóż dodatkowe ciasto od tego momentu. Konstrukcję z bułkami należy piec 20 minut w 180 stopniach na rozgrzanym grillu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *