Jak zrobić Kokosowo – migdałowe muffinki bez cukru

Muffinki bez dodatku cukru – słodzone daktylami. Mają fajny skład i są przepyszne!

muffinki bez cukru – lista składników:

  • Olej – 1/4 szklanki
  • Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • Płatki migdałowe – 2 łyżki + do posypania
  • Mąka pszenna – 3/4 szklanki
  • Pasta daktylowa – 130g
  • Jajko – 1szt
  • Jogurt naturalny – 1/2 szklanki
  • Kokos wiórki – 1/2 szklanki

muffinki bez cukru Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

około 15 ciastek o średnicy 6 cm daje jedną porcję. Z drugiej strony porwij masę daktylową na skromniejsze kawałki. Za pomocą łyżki lub dłoni połącz składniki. Przed napełnieniem formy umocowanej papierowymi kubeczkami (do około 3/4 poziomu) posypać kroplami migdałów. Przygotuj na 25 minut w 180 stopniach. Zwracamy uwagę na brief. Smakołyki najlepiej smakują następnego dnia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *