Jak zrobić Kolorowe babeczki z czekoladą w środku

Składniki na babeczki z czekoladą w środku:

  • 75 ml wody,
  • 3 łyżki kulek czekoladowych,
  • 12 szt. foremek papierowych
  • 2 jajka
  • 150 g margaryny
  • 1 op. ciasta do babeczek,

babeczki z czekoladą w środku Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Piękne babeczki nadziewane czekoladą. Umieść dwanaście papierowych foremek na blasze do pieczenia i rozgrzej piec do 180 stopni. Używając blendera, całkowicie skonsoliduj jajka, schłodzoną, upłynnioną margarynę i wodę przed wlaniem czekoladowych kulek i równomiernym ich rozprowadzeniem. Nałożyć około 2 łyżek ciasta na każdy kształt i podgrzać w nagrzanym piekarniku. Wyjmij babeczki z opiekacza i pozwól im ostygnąć przez 18 minut na środkowej półce. Lukier przygotować z 5 łyżek cukru pudru i 50 ml pieniącej się wody. Lukier robimy mieszając cukier puder z bulgoczącą wodą. Jeśli lukier jest za gęsty dolewamy więcej wody. Następnie w tym momencie lukrujemy schłodzone babeczki i posypujemy je kulkami i posypką, która jest błyszcząca i rozjaśniająca.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *