Jak zrobić Korzenne ciasteczka z kaszy jęczmiennej, z orzechami i babką płesznik

Pomysł na zdrowe i bardzo smaczne ciasteczka zero waste, z wykorzystaniem ugotowanej wcześniej kaszy jęczmiennej. Ciasteczka bez cukru, ale osłodzone suszonymi daktylami i rodzynkami. Smakują zarówno małym jak i dużym łasuchom 🙂

korzenne ciasteczka – lista składników:

  • 1 łyżka przyprawy korzennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego migdałowego
  • 40 g babki płesznik
  • 80 g rodzynek
  • 50-70 suszonych daktyli
  • 500 g ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 2 jajka
  • 80-100 g orzechów włoskich

korzenne ciasteczka Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *