kruche babeczki z budyniem i owocami – składniki:
- 120 g zimnego masła
- drobne owoce do dekoracji
- 450 ml mleka
- 1/4 szkl. cukru pudru
- 1,5 szkl. mąki
- Ciasto:
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- Dodatkowo:
- 1 budyń waniliowy
- Budyń:
- 2 żółtka
kruche babeczki z budyniem i owocami Przygotowanie:
Zobacz także: szybkie ciasteczka
Kruche herbatniki z liściastymi pokarmami Mieszanka: Uformuj z mieszanki kulę, szybko zużyj ją rękoma, otocz folią samoprzylepną i wstaw do lodówki na 30 do 60 minut. Po tym czasie przystąpić między papierem do pieczenia lub folią do grubości około 5 milimetrów. Użyj foremek na babeczki, które zostały spryskane mąką i wysmarowane masłem jako wkładki, wycinając kółka ze szklanki. Wbić widelcem w powierzchnię blachy do pieczenia. Do doskonałego przygotowania w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 10 do 15 minut. Po wyjęciu patelni z pieca pozwól jej lekko ostygnąć. Następnie delikatnie wyjmij babeczki z foremek. 2. Budyń: Ugotuj zgodnie z sugestią grupy, zmniejszając ilość mleka do 450 mililitrów. Ciepły jeszcze budyń docisnąć otworem do babeczek. Dodaj do zestawu zupełnie nowy produkt ekologiczny. Zapraszamy na uroczą kolację! inspiracja/źródło: domowe lekarstwo Agi)
Dodaj komentarz