Jak zrobić Kruche babeczki z budyniem i owocami

kruche babeczki z budyniem i owocami – składniki:

  • 120 g zimnego masła
  • drobne owoce do dekoracji
  • 450 ml mleka
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • 1,5 szkl. mąki
  • Ciasto:
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • Dodatkowo:
  • 1 budyń waniliowy
  • Budyń:
  • 2 żółtka

kruche babeczki z budyniem i owocami Przygotowanie:

Zobacz także: szybkie ciasteczka

Kruche herbatniki z liściastymi pokarmami Mieszanka: Uformuj z mieszanki kulę, szybko zużyj ją rękoma, otocz folią samoprzylepną i wstaw do lodówki na 30 do 60 minut. Po tym czasie przystąpić między papierem do pieczenia lub folią do grubości około 5 milimetrów. Użyj foremek na babeczki, które zostały spryskane mąką i wysmarowane masłem jako wkładki, wycinając kółka ze szklanki. Wbić widelcem w powierzchnię blachy do pieczenia. Do doskonałego przygotowania w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 10 do 15 minut. Po wyjęciu patelni z pieca pozwól jej lekko ostygnąć. Następnie delikatnie wyjmij babeczki z foremek. 2. Budyń: Ugotuj zgodnie z sugestią grupy, zmniejszając ilość mleka do 450 mililitrów. Ciepły jeszcze budyń docisnąć otworem do babeczek. Dodaj do zestawu zupełnie nowy produkt ekologiczny. Zapraszamy na uroczą kolację! inspiracja/źródło: domowe lekarstwo Agi)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *