Jak zrobić Kruche babeczki z kremem karpatkowym

babeczki z kremem karpatkowym – składniki:

  • pół litra mleka
  • 2 szklanki mąki
  • ziemniaczanej
  • pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3/4 kostki masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1.5 łyżki mąki
  • 1 cukier waniliowy
  • pszennej
  • 3 żółtka
  • 2 – 3 łyżki śmietany
  • 1.5 łyżki mąki
  • KREM

babeczki z kremem karpatkowym Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Karpackie babeczki na kremie Przed rozpoczęciem poluzuj pastę, wyjmując ją z lodówki. Przesiej mąkę pszenną i cukier puder do naczynia lub wysokiej miski. Do oddzielonej mąki dodać ostrą śmietanę, delikatną pastę i żółtka pokrojone na średnio mocne kształty. Spróbuj dokładnie połączyć wszystkie dodatki łyżką, a następnie szybko steruj odtwarzaczem rękami, aż utworzą jednolitą masę. Z ciasta uformować kulę po wyrobieniu na jednolitą masę i schłodzeniu przez 30 do 40 minut. Schłodzone ciasto wykładamy na stolnicę i wycinamy z niego kółka. Ułóż pokrojone krążki na wysmarowanych tłuszczem foremkach do babeczek. Babeczki należy upiec na złoty kolor w temperaturze 150 stopni Celsjusza. W komorze podgrzej 1,5 szklanki mleka tak, aby na końcu zabulgotało. W nadmiarze mleka całkowicie wymieszaj mąkę. Następnie mąkę ziemniaczaną należy całkowicie wymieszać. Pod koniec dodawać bez końca cukier waniliowy. Wlewając świeżo przygotowaną aranżację do bulgoczącego mleka, dokładnie wymieszaj. Po ugotowaniu odstawiamy budyń do ostygnięcia. Drewnianą kulką dobrze rozetrzyj miękką margarynę makurze. Schłodzony budyń można dodać do zmielonej margaryny. Zmiksuj wszystko na puszystą, jednolitą masę. Za pomocą rękawa cukierniczego posmarować przygotowanym kremem całe babeczki. Cieszyć się! 😉


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *