Jak zrobić Kruche babeczki z lemon curd i owocami

Słoneczne tartaletki z owocami.

babeczki z lemon curd – składniki:

  • Dodatkowo:
  • Krem lemon curd
  • 250g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka śmietany 18%
  • Świeże, sezonowe owoce
  • Szczypta soli
  • Składniki na 8-10 sztuk, w zależności od rozmiaru foremek:
  • Liście mięty, małe beziki
  • 70g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 150g masła

babeczki z lemon curd Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. Należy dodać śmietankę, cukier puder, szczyptę soli, posiekane masło, mąkę i żółtka. Posortuj mąkę. Zamknąć folią samoprzylepną i schłodzić krótko przed manipulacją w celu utrwalenia mocowań. Włóż do lodówki na trzydzieści minut. Następnie ułożyliśmy masę w wysmarowanej masłem formie i przygotowywaliśmy ją przez 12 do 15 minut w piecu parowym nagrzanym do 1800 stopni Celsjusza do brylantu. Po ostygnięciu udekoruj kremem cytrynowym, produktem ekologicznym, listkami świeżej mięty i pokruszonymi bezami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *