Jak zrobić Kruche babeczki z łososiem

kruche babeczki z łososiem – lista składników:

  • 20 dag wędzonego łososia w plastrach
  • 1 cytryna
  • 1 szkl. mąki krupczatki
  • 1 łyżeczka soli
  • koperek
  • 10 dag kiełków
  • 3 łyżki sezamu
  • 4 łyżki ostrego chrzanu
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 25 dag margaryny
  • masło do posmarowania foremek zakupy na 40 dag kremowego serka
  • 3 żółtka

kruche babeczki z łososiem Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Przełożyć do miski i zagnieść na gładką, jednolitą masę na kruche ciasto. Po zrobieniu kulki owijam ją folią spożywczą i pozostawiam do ostygnięcia na około 30 minut. 2 Ze schłodzonego ciasta uformować wyjątkowo cienki placek i szklanką nieco większą niż szerokość foremki na babeczki wycinać kółka. Foremki wysmarować masłem po wyłożeniu ich krążkiem ciasta i kilkukrotnym nakłuciu widelcem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor (15 sekund). Obserwuję. 3 Do całości dodać chrzan i kremowy cheddar. Sparzoną cytrynę podzieliłam na ćwiartki, łososia na małe kawałki, a cytrynę na ćwiartki. Kiedy babeczki ostygną, dodaję cheddar. 4 Na każdej napisałam: kiełki, kawałek łososia i cytryna Dla urozmaicenia posyp babeczki gałązkami kopru i sezamem. spoko. 5: Szczecińska Monika Kubacka, mocna kandydatka; & amp;amp;lt;strong>Źródło: Tina


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *