kruche babeczki z owocami – składniki:
- 3 połówki brzoskwiń
- Ciasto:
- Szczypta soli
- 1 łyżka śmietany
- 150g mąki
- 6 dużych truskawek
- 2 łyżki cukru pudru
- Beza:
- 2 białka
- 1 żółtko
- 2 kiwi
- 110g cukru pudru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- pszennej
- Owoce:
- 125g masła lub margaryny
kruche babeczki z owocami Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka bananowe
Owoce i beza w kruchych babeczkach: Mąkę, cukier puder i sodę oczyszczoną przesiać na stolnicę. Wyrobić mieszaninę, dodając żółtko, margarynę i śmietanę. Metalowe foremki na babeczki wyłożyć mieszanką, włożyć ciasto do środka i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wykładamy foremki folią aluminiową i za pomocą pałkarza wylewamy na nią suchą fasolę. Rozgrzej grilla do 190′ i podgrzewaj babeczki przez 15 minut, następnie wyrzuć folię z fasolą i ustaw je na dodatkowe 5 minut. Babeczki wyjmuję z piekarnika, ale go nie wyłączam. Naturalny produkt, który został umyty i wysuszony, pokrojony w kwadraty 3D, wymieszany i ułożony na lekko schłodzonych babeczkach. Białka ubijamy z odrobiną soli na oszałamiająco sztywną pianę, ubijamy cukrem pudrem, nakładamy pianę na babeczki i całość odstawiamy na dodatkowe 5 minut. Weź udział w kolacji!
Dodaj komentarz