Jak zrobić Kruche babeczki z owocami i bezą

kruche babeczki z owocami – składniki:

  • 3 połówki brzoskwiń
  • Ciasto:
  • Szczypta soli
  • 1 łyżka śmietany
  • 150g mąki
  • 6 dużych truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Beza:
  • 2 białka
  • 1 żółtko
  • 2 kiwi
  • 110g cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • Owoce:
  • 125g masła lub margaryny

kruche babeczki z owocami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka bananowe

Owoce i beza w kruchych babeczkach: Mąkę, cukier puder i sodę oczyszczoną przesiać na stolnicę. Wyrobić mieszaninę, dodając żółtko, margarynę i śmietanę. Metalowe foremki na babeczki wyłożyć mieszanką, włożyć ciasto do środka i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie wykładamy foremki folią aluminiową i za pomocą pałkarza wylewamy na nią suchą fasolę. Rozgrzej grilla do 190′ i podgrzewaj babeczki przez 15 minut, następnie wyrzuć folię z fasolą i ustaw je na dodatkowe 5 minut. Babeczki wyjmuję z piekarnika, ale go nie wyłączam. Naturalny produkt, który został umyty i wysuszony, pokrojony w kwadraty 3D, wymieszany i ułożony na lekko schłodzonych babeczkach. Białka ubijamy z odrobiną soli na oszałamiająco sztywną pianę, ubijamy cukrem pudrem, nakładamy pianę na babeczki i całość odstawiamy na dodatkowe 5 minut. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *