Jak zrobić Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą

babeczki z powidłami – składniki:

  • 80 g cukru
  • 200 g orzechów
  • Beza orzechowa
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru pudru
  • 2 białka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g mąki
  • włoskich
  • powidła śliwkowe
  • 125 g margaryny
  • pszennej

babeczki z powidłami Jak przygotować:

Zobacz również: nocna owsianka z bananem

Kruche babeczki z bezą orzechową i dżemem. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Nożem naciąć pokrojoną margarynę. Do ciasta dodać cukier puder i żółtka i zagnieść. Umieść mieszaninę w worku i wstaw do lodówki na 60 minut. Umieść ciasto w małych foremkach na babeczki. Na spód połóż pagórek bezy orzechowej i łyżeczkę powidła śliwkowego. Beza orzechowa: Białka ubić na sztywną pianę. Ubijać małymi porcjami cukru, aż się rozpuści. Dodaj podzielone orzechy i wymieszaj. Podgrzewać około 15 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *