Jak zrobić Kruche babeczki z wiśniami

kruche babeczki z wiśniami – lista składników:

  • 1/2 op. proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • cukier puder do oprószenia
  • 400 g Kostki do pieczenia Kasia 3 łyżki cukru
  • 50 dag wydrylowanych wiśni . Dodatkowo: Kostka do pieczenia do formy
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej

kruche babeczki z wiśniami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: owsianka na mleku z owocami

Po przesianiu mąki i proszku do pieczenia dodać jajka, cukier puder i masę Kasia Baking Solid. Ułóż mieszankę, a następnie owiń ją folią spożywczą i schładzaj przez około 30 minut. 2 Przygotuj nadzienie: Włóż wiśnie do garnka. Cukier dodany na wierzchu. Gotować, mieszając, aż cukier się wydzieli, a masa wiśniowa zgęstnieje. 3: Używając kostki do pieczenia, natłuść formę na muffinki. Pozostałą 1/4 ciasta rozwałkować cienko, tworząc kółka. Za ich pomocą zrób dziury w foremce. Umieść nadzienie wiśniowe w środku. Ciasto, które zostało po połączeniu i wyrobieniu, rozwałkować. Ciasto podzielić na dwie części. Zrób ramy na wierzchu każdej babeczki. 4 W 200 stopniach C ustaw babeczki na blisko 30 minut. Tuż przed podaniem posyp babeczki cukrem pudrem. 5 Napełnij babeczki sosem wiśniowym i przykryj kawałkami mieszanki. Podgrzewać przez około godzinę. Po ostygnięciu babeczki posypać cukrem pudrem. źródło: Tini


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *