Jak zrobić Kruche Ciasteczka Dyniowe

Za oknem już jesień to pora na typowo jesienne ciasteczka w kształcie dyni i o smaku dyni z nutka pomarańczy 😉

kruche ciasteczka dyniowe – składniki:

  • trochę startej skórki z wyparzonej pomarańczy ewentualnie kilka kropel esencji pomarańczowej
  • Składniki na około 20 sztuk:
  • 150 g mąki pszennej tortowej
  • 80 g masła
  • 50 g puree z np. upieczonej dyni
  • 60 g drobnego cukru

kruche ciasteczka dyniowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

1. 1. Posyp cukrem i ubijaj do uzyskania gładkości. 2. Następnie dodać mąkę, puree z dyni, skórkę pomarańczową i resztę składników, wymieszać i zagnieść ręcznie, a następnie schłodzić 30 minut. Następnie wytnij ciasteczka z ciasta, rozwałkując je na grubość 3 do 4 milimetrów. W temperaturze 180-190 stopni podgrzewamy. między 12 a 15 sekundami. Do pokrycia schłodzonych ciasteczek należy użyć polewy lub polewy czekoladowej. Weź udział w swoim posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *