Jak zrobić Kruche ciasteczka maślane z czekoladą

Składniki na ciasteczka maślane z czekoladą:

  • 3 łyżki mleka
  • pół szklanki zmielonych płatków
  • 3 żółtka
  • tabliczka mlecznej czekolady
  • szklanka mąki
  • miąższ z laski wanilii
  • 130g masła
  • owsianych
  • pół szklanki cukru pudru

ciasteczka maślane z czekoladą Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny przepis

Chipsy owsiane są kruszone i mieszane z mąką, aby uzyskać czekoladowe kruche smakołyki. Dodać żółtka, cukier i zacier z laski wanilii (lub cukru waniliowego). Po dodaniu pasty zagnieść ciasto. Przyklej arkusz folii do hittera i umieść go w lodówce na dwadzieścia minut. Po tym czasie wyjmij mieszankę, podziel ją na części, złóż na arkusz o grubości około 0,5 cm i wytnij z niej smakołyki. Przygotuj papier do pieczenia w temperaturze 180 stopni C na około 15 minut. Pod prysznicem wodnym skondensuj czekoladę, wyrastając z mleka. Zanim pokryjesz smakołyki czekoladą, pozwól im ostygnąć.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *