Jak zrobić Kruche ciasteczka orkiszowe

Składniki na kruche ciasteczka orkiszowe:

  • ok.1 szklanki ciemnego brazowego cukrru
  • 2 jajka
  • 3 szklanki maki orkiszowej razowej(lub pszennej razowej)
  • 1 lyzeczka sody oczyszczonej
  • 200-225 g masla
  • 100 g gorzkiej czekolady badz gorzkich goszkow czekoladowych(ilosc czekolady mozna zmniejszyc)
  • szczypta soli
  • olejek waniliowy(wedlug uznania)
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia

kruche ciasteczka orkiszowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Nowe smakołyki orkiszowe Być może najlepszy smakołyk, jaki kiedykolwiek jadłem. Świeże, pachnące i najlepsze po kilku dniach. Mąka orkiszowa nadaje im orzechowy posmak. Pyszne. Dokładnie łącząc wszystkie składniki uformuj kulę. Na około sześćdziesiąt minut umieść pojemnik w lodówce. Po tym czasie odciąć małe kawałki i uformować kulki mierzone orzechami pekan (lub skromniejsze). Użyj łyżki lub dłoni, aby wyrównać go na blasze do pieczenia. Wtedy się poprawią.) Pieczemy około 15 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza. Smacznego: Przepis z perspektywy Moje Wypieki na kilka małych sposobów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *