Jak zrobić Kruche ciasteczka orzechowe z polewą czekoladową

Bardzo smaczne, kruche.Świetnie ich smak uzupełnia czekolada, którą na końcu polewamyciasteczka.W przygotowaniu szybkie i proste.

Składniki na kruche ciasteczka orzechowe:

  • polewa czekoladowa do dekoracji
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 cukru pudru
  • 125 g mielonych orzechów laskowych lub orzechów włoskich
  • 3 łyżki śmietany
  • 400 g mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 150 g masła
  • szczypta soli

kruche ciasteczka orzechowe Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Po utarciu delikatnej pasty z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli dodać jajka i śmietankę i dalej ubijać. Dodaj mielone orzechy i wymieszaj. Ciasto należy szybko zagnieść po dodaniu mąki i proszku do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez trzydzieści minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *