Jak zrobić Kruche ciasteczka Wielkanocne

Składniki na kruche ciasteczka wielkanocne:

  • masło
  • cukier puder 30 g
  • mąka
  • sól
  • żółtka 4 szt
  • masa marcepanowa 2 opak
  • olejek śmietankowy
  • pszenna

kruche ciasteczka wielkanocne Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: najlepszy sos czosnkowy

Kruche wielkanocne smakołyki Najpierw przygotuj części na kruche, idealnie podgrzane ciasto. Dodajemy cukier puder, szczyptę soli, masło, żółtka ugotowane na twardo, śmietanę i po przesianiu mąki przetarty olej. Zawinąć masę w folię aluminiową, zagnieść na gładką masę i wstawić do lodówki na około godzinę. Wyłóż ciasto na dobrze upieczonej desce do owalu, jak stan Ukryte małe smakołyki, i ułóż je podobnie, jak wcześniej rozsmarowałeś na nim margarynę po wyjęciu mieszanki z lodówki. Przez około 30 minut podgrzewać przygotowane wcześniej smakołyki w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Masą marcepanową możesz ozdobić ciasta po wystygnięciu, pamiętając o wzorach na pisankach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *