kruche ciasteczka z dżemem – lista składników:
- mąka
- cukier waniliowy – 1 opak
- cukier puder – 100 g
- masło
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- cukier puder do posypania ciasteczek
- żółtka jaj – 2 szt
- dżem wiśniowy
kruche ciasteczka z dżemem Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Kruche ciasteczka z dżemem: posyp mąką stolnicę, a następnie posiekaj margarynę infekcyjną i dodaj ją do odtwarzacza. Następnie dodaj żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, aby uformować wgłębienie. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto należy przechowywać w lodówce przez dwie godziny w plastikowej torbie. Po wyjęciu mieszanki z lodówki i delikatnym oczyszczeniu jej mąką użyj mieszanki. Użyj foremek do ciasta, aby zrobić zarówno bardziej dyskretne, jak i większe smakołyki. Umieść smakołyki na blasze do pieczenia pokrytej blachą do pieczenia. Podgrzać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. około 12 minut. Po ostygnięciu ciasta posmarować dżemem wiśniowym lub galaretką. Na środek większej porcji nakładamy dżem, przykrywamy mniejszą i lekko dociskamy. Gotowe smakołyki należy oczyścić cukrem pudrem. Zrobiłam ciasteczka z sercami i gwiazdkami.
Dodaj komentarz