Jak zrobić Kruche ciasteczka z makiem i orzechami

Składniki na kruche ciasteczka z makiem:

  • duża szczypta soli
  • 200 g zimnego pełnotłustego masła
  • pszennej
  • ulubione orzechy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • suchy mak do posypania
  • włoskie
  • aromat migdałowy lub orzechowy
  • 100 g cukru pudru
  • 300-350 g mąki

kruche ciasteczka z makiem Jak przygotować:

Zobacz także: naleśniki z grzybami leśnymi

Opcjonalnie można użyć robota kuchennego lub ugniatać zimne masło z pozostałymi składnikami, aby zrobić kruche ciasteczka z makiem i orzechami. Przykryć folią i schłodzić w lodówce. Zewnętrzną warstwę schłodzonego ciasta przed wyłożeniem posypać makiem i siekanymi lub mielonymi orzechami. Pozbądź się wszelkich stanów w przetworzonej mieszance. Ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotuj się do lekkiego obsmażenia. Po schłodzeniu przechowywać w szczelnym pojemniku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *