Jak zrobić Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi

Maślane, kruche ciasteczka, a chrupiące i pachnące orzechami jak trzeba.

ciasteczka z orzechami laskowymi – lista składników:

  • ½ łyżeczki mielonych goździków
  • 200g masła
  • 200g cukru trzcinowego
  • 200g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mielonego lub utłuczonego w moździerzu cynamonu
  • 2 łyżki mleka
  • 150g orzechów laskowych
  • 1 żółtko

ciasteczka z orzechami laskowymi Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ciasto robimy rozgniatając orzechy laskowe w blenderze do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Możesz również użyć zmielonych orzechów lub włożyć je do plastikowej torby i całkowicie ubić ruchomą szpilką. Utrzyj delikatną pastę z nierafinowanym cukrem, cynamonem i goździkami, aż będzie lekka i puszysta. Odtąd całkowicie połącz mleko i żółtko jaja. Dajemy gwarancję, że masa nie zetnie się, jeśli żółtko będzie przechowywane w temperaturze pokojowej. Teraz chwyć drewnianą łyżkę i odłóż blender. Mieszaj posiekane orzechy i mąkę, aż mieszanina osiągnie swój pierwotny stan. Zaczynamy uderzać rękami w jednolitą, skromniejszą piłkę, gdy jest ona niezwykle gruba. Podzielone ciasto można położyć na blacie lub stolnicy. Podziel to na dwie części. Z każdego z nich toczymy wałek o długości około 20 cm i szerokości 5 cm. Jest to trudne, ponieważ ciasto jest bardzo lepkie. Przed zwinięciem ich w wałek i przykryciem folią, najlepszym sposobem na złożenie ich w pożądany kształt jest rozłożenie ich na folii spożywczej. Po uformowaniu ciasta i ciasnym owinięciu w folię, umieść je w lodówce na 30 do 60 minut. Powinny dobrze ostygnąć i stężeć. 2: Po wystudzeniu ciasta przygotowujemy je do pieczenia. Piekarnik został nagrzany do 180 stopni. Wyłóż dwie standardowe płyty kuchenne papierem do pieczenia. Po wyjęciu z lodówki odwiń folię wokół sztywnych bułeczek. Po ułożeniu na desce do krojenia pokrój je nożem z ostrymi ząbkami na plastry o grubości od 5 do 8 milimetrów. Zakładając, że ciasto jest schłodzone, nie powinno być trudności z krojeniem w gładkie koła. Umieść gotowe smakołyki na blachach do pieczenia, które zostały zorganizowane. Nie musimy robić zbyt gigantycznych otworów między smakołykami, bo nie robią się i nie rozchodzą na boki, a jednocześnie autentycznie pęcznieją. Na standardowej blasze do pieczenia zmieści się 25 smakołyków (pięć linii po pięć kółek). 3: WE Heat Treats Arkusze smakołyków należy przygotowywać przez 15 minut w nagrzanym piekarniku brojlerów. Po dwóch, trzech minutach wspaniały orzechowo-margarynowy zapach pobudzi nasze zmysły. Pozostaw ciasteczka na kilka minut po upieczeniu i wyjęciu blachy z piekarnika. Następnie przenieś na metalową kratkę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Osobiście piję na ciepło z mlekiem. Cztery ciasteczka wymagają wielu eksperymentów! Do odtwarzacza możemy dodać nasze najlepsze koncentraty, aromaty, pokrojone orzechy i suszone zwykłe rzeczy przed krojeniem, przesuwając wałki w podzielonych orzechach laskowych lub kawałkach kokosa, oblewając je czekoladą itp. Orzechy laskowe można oczywiście zastąpić orzechami nerkowca , orzechy pekan lub migdały.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *