Składniki na lane pączki:
- 50 ml mleka
- 8 g cukru wanilinowego
- 1,5 szklanki mąki
- 250 g jogurtu
- pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- olej do smażenia
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
lane pączki Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
1) W misce wymieszać mąkę, jajka, cukier i cukier waniliowy na pączki z polewą krówkową bez drożdży. 2) Następnie dodać proszek do pieczenia i jogurty o smaku krówki. 3) Po dodaniu mleka wszystko razem wymieszać. Łyżką wkładamy pączki do masy, która powinna być gęsta i lepka. 4) Rozgrzej olej na patelni. 5) Wlać masę do gorącego tłuszczu, aby zrobić pączki. 6) Od czasu do czasu oglądamy się przez ramię. 7) Połóż usmażone pączki na papierowym ręczniku kuchennym. 8) Nasmaruj pączki masłem orzechowym z jednej strony i posyp migdałami, podawaj.
Dodaj komentarz