Jak zrobić Lśniąca polewa czekoladowa (doskonała)

lśniąca polewa czekoladowa – lista składników:

  • 2 łyżki śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • 60 g masła
  • 3 łyżki kakao

lśniąca polewa czekoladowa Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Powłoka błyszczącej czekolady jest doskonała. W garnku połącz pastę do smarowania, ostrą śmietankę, kakao i cukier. Ciągle mieszając, podgrzej mieszankę przy niskiej mocy. Po napełnieniu zimną wodą żelatyna w szklance powinna pęcznieć do 1/4 swojej pierwotnej wysokości przez pięć minut. Następnie podgrzewam żelatynę w szklance przez 30 sekund, aby ją rozbić. Podgrzewaj przez chwilę przed dodaniem płynnej żelatyny i dokładnie rozpuszczonej żelatyny do rondla. Wypieki dekoruję gotowymi dodatkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *