Jak zrobić Lukier do pierników i ciasteczek

Składniki na lukier do pierników:

  • kilka kropli soku z cytryny
  • 1 szkl cukru pudru
  • 1 białko z małego jajka

lukier do pierników Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Piernik i lukier: Oddzielić żółtko od białka. Po ubiciu białek blenderem lub trzepaczką dodać cukier. lukier z cukrem pudrem i wałkiem do ciasta, aż będzie aksamitnie gładki. Ponownie ubijamy lukier po dodaniu soku z cytryny. Użyj niewielkiej ilości lukru, aby ulepszyć smakołyki lub przenieś lukier do upieczonego opakowania. Jeśli wzór na ciasteczkach nie klei się, lukier jest za rzadki; Dodać więcej cukru i jeszcze raz ubić. Mrożone pierniki powinny szybko wysychać na powietrzu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *