Jak zrobić Makowe muffinki z dżemem wiśniowym

Składniki na muffinki z dżemem wiśniowym:

  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • aromat migdałowy
  • dżem wiśniowy
  • 1 i 1/3 szklanki białego cukru
  • 2/3 szklanki maku
  • 100g margaryny
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

muffinki z dżemem wiśniowym Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Herbatniki z konfiturą wiśniową i makiem: Margarynę przed chwilowym ostudzeniem upłynnić w rondelku. Schłodzoną i roztopioną margarynę, mleko, jajko i kilka kropel aromatu migdałowego wymieszać w misce. Połącz wszystkie płynne mocowania. W innej misce połącz mąkę, mak, cukier i proszek do pieczenia, które są darmowymi składnikami. Suche, sproszkowane składniki należy połączyć z płynnymi, aby powstało surowe ciasto muffinkowe. Użyj papierowych kubków do wyłożenia blachy do pieczenia bułek. Ciasto makowe po ułożeniu w foremkach posmarować konfiturą wiśniową. Drugim kawałkiem kombinacji przykryj dżem. Ustaw bułki na blisko 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, umieszczając papierowe foremki ułożone razem z biszkoptem i dżemem na blasze do pieczenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *