Składniki na babeczki z kruszonką:
- 30 dag mąki
- Porcja na około 16 średnich babeczek:
- pszennej
- Kruszonka:
- 25 dag świeżych malin
- 1/2 szklanki cukru
- pszennej
- 32 g cukru waniliowego
- 150 g mąki
- 2 jajka
- 50 g cukru brazowego jasnego
- 100 g masła
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 ml mleka
- 1/4 szklanki oleju
- szczypta soli
babeczki z kruszonką Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Kruszone maliny w muffinkach Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Za pomocą blendera zmiksuj cukier, mąkę w proszku, mleko, jajka i olej w misce, aż cukier się rozpadnie i mieszanina stanie się gładka. Zmiksuj suche dodatki, takie jak mąka z proszkiem i cukrem waniliowym, za pomocą blendera, aby je skonsolidować. Kruszonka: Łącząc mąkę, zimną margarynę i cukier w kolorze ziemi, szybko ułóż i rozbij ciasto. Biszkopt przełożyć do pojemnika na herbatniki z papierowymi kubeczkami wypełnionymi do 3/4 wysokości i posypać malinami. W piekarniku nagrzanym do 180°C piecz babeczki przez 35 minut. Umieścić na ruszcie kuchennym do ostygnięcia po upieczeniu.
Dodaj komentarz