Jak zrobić Malinowe babeczki z kruszonką

Składniki na babeczki z kruszonką:

  • 30 dag mąki
  • Porcja na około 16 średnich babeczek:
  • pszennej
  • Kruszonka:
  • 25 dag świeżych malin
  • 1/2 szklanki cukru
  • pszennej
  • 32 g cukru waniliowego
  • 150 g mąki
  • 2 jajka
  • 50 g cukru brazowego jasnego
  • 100 g masła
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml mleka
  • 1/4 szklanki oleju
  • szczypta soli

babeczki z kruszonką Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Kruszone maliny w muffinkach Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Za pomocą blendera zmiksuj cukier, mąkę w proszku, mleko, jajka i olej w misce, aż cukier się rozpadnie i mieszanina stanie się gładka. Zmiksuj suche dodatki, takie jak mąka z proszkiem i cukrem waniliowym, za pomocą blendera, aby je skonsolidować. Kruszonka: Łącząc mąkę, zimną margarynę i cukier w kolorze ziemi, szybko ułóż i rozbij ciasto. Biszkopt przełożyć do pojemnika na herbatniki z papierowymi kubeczkami wypełnionymi do 3/4 wysokości i posypać malinami. W piekarniku nagrzanym do 180°C piecz babeczki przez 35 minut. Umieścić na ruszcie kuchennym do ostygnięcia po upieczeniu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *