Jak zrobić Malinowo dyniowa owsianka jesienna

Jesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.

Składniki na owsianka jesienna:

  • 3 łyżki migdałów
  • 350 ml mleczka migdałowego
  • 300 g płatków owsianych malinowych
  • 1/4 mango
  • 1 gruszka
  • 1/2 szklanka malin
  • olej kokosowy
  • 2 łyżki puree dyniowe

owsianka jesienna Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

1Dynie były wcześniej ugotowane. Do garnka wlej mleko migdałowe, dodaj ziarno i gotuj na wolnym ogniu przez dwie minuty. Dodaje się puree z dyni i dużą część puree z mango. Zmiksuj razem maliny. Poruszając się, dodaj płatki do miski. Po przekrojeniu gruszki na pół i wydrążeniu środka podsmaż ją na oleju. Płatki owsiane posypane są kawałkami mango i orzechami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *