Jak zrobić Maślane ciasteczka z marmoladą

To zdecydowanie najlepsze maślane ciasteczka, jakie jadłam do tej pory – delikatnie kruche, maślane, intensywnie śmietankowe z konfiturą truskawkową. Dodatkowym ich plusem jest to, że robi się je bardzo szybko. Ciasto nie wymaga wałkowania ani wykrawania. Ciasteczka formuje się na papierze do pieczenia za pomocą rękawa cukierniczego, a składniki dodatkowe tj. olejki zapachowe czy konfitury to dowolność 🙂

maślane ciasteczka z marmoladą – składniki:

  • 220 g masła w temperaturze pokojowej 300 g mąki pszennej
  • olejek śmietankowy i ekstrakt waniliowy konfitura
  • 50 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka
  • 100 g cukru pudru szczypta soli

maślane ciasteczka z marmoladą Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *