Jak zrobić Maślane kruche ciasteczka

Maślane, kruche, delikatne i pyszne ciasteczka. Kiedy je piekłam w domu unosił się piękny maślany zapach. Rozpływają się w ustach zaraz po pierwszym kęsie.
Dodatkową zaletą ciasteczek jest to, że mogą poleżeć dłużej…oczywiście jeśli damy im szansę ????

maślane kruche ciasteczka – składniki:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 20 dkg masła
  • cukier wanilinowy 16 g
  • 1 żółtko
  • dodatkowo cukier puder do posypania
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki pszennej (szklanka 250 ml)

maślane kruche ciasteczka Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Wyszorowałem elementy smakołyków. W chłodziarce ciasto schładzano przez 60 minut. Od tego momentu robiłem to do grubości około 3 mm i używałem kształtowników do usuwania smakołyków. 2 Gotujemy w nagrzanym piekarniku przez 14 do 15 minut w 180 stopniach. Posypałam je cukrem pudrem, gdy wystygły.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *