Maślane, kruche, delikatne i pyszne ciasteczka. Kiedy je piekłam w domu unosił się piękny maślany zapach. Rozpływają się w ustach zaraz po pierwszym kęsie.
Dodatkową zaletą ciasteczek jest to, że mogą poleżeć dłużej…oczywiście jeśli damy im szansę ????
maślane kruche ciasteczka – składniki:
- 1 szklanka cukru pudru
- 20 dkg masła
- cukier wanilinowy 16 g
- 1 żółtko
- dodatkowo cukier puder do posypania
- 1 jajko
- 2 szklanki mąki pszennej (szklanka 250 ml)
maślane kruche ciasteczka Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Wyszorowałem elementy smakołyków. W chłodziarce ciasto schładzano przez 60 minut. Od tego momentu robiłem to do grubości około 3 mm i używałem kształtowników do usuwania smakołyków. 2 Gotujemy w nagrzanym piekarniku przez 14 do 15 minut w 180 stopniach. Posypałam je cukrem pudrem, gdy wystygły.
Dodaj komentarz