Jak zrobić Miękkie gofry kokosowe

Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.

miękkie gofry – lista składników:

  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • cukier puder do oprószenia
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki cukru
  • 25 g masła

miękkie gofry Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ubij jajka z odrobiną soli. Następnie stopniowo dodawaj cukier do jajek, wciąż ubijając, aby się rozpuścił. Mleko i dwie mąki, które zostały połączone z proszkiem do pieczenia, należy dodawać naprzemiennie. Na koniec dodać połamaną i schłodzoną pastę do smarowania, długo ubijać i podpiekać w gorącej gofrownicy do uzyskania lśniącego brązu. Gotowe gofry należy posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *