pączki czekoladowe – lista składników:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Olej do smażenia
- 180g serka homogenizowanego czekoladowego
- Cukier puder do posypania
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka budyniu śmietankowego w proszku
- 1 szklanka mąki
- pszennej
pączki czekoladowe Jak przygotować:
Zobacz również: inny przepis
Pączki oblane czekoladą. Krok 1: Połącz mąkę tortową, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i budyń w misce. Mieszać. Po ubiciu jajka dodać ubity, homogenizowany ser. Za pomocą łyżki wymieszaj wszystko, aby uzyskać gęste ciasto. Rozgrzej olej w garnku. Naoliwionymi dłońmi formować małe pączki i kłaść je na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na złoty kolor, a następnie przykryj papierowymi ręcznikami. Po schłodzeniu przez kilka minut obtaczać w cukrze pudrze.
Dodaj komentarz