Jak zrobić Mini pączki czekoladowe

pączki czekoladowe – lista składników:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia
  • 180g serka homogenizowanego czekoladowego
  • Cukier puder do posypania
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka budyniu śmietankowego w proszku
  • 1 szklanka mąki
  • pszennej

pączki czekoladowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Pączki oblane czekoladą. Krok 1: Połącz mąkę tortową, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i budyń w misce. Mieszać. Po ubiciu jajka dodać ubity, homogenizowany ser. Za pomocą łyżki wymieszaj wszystko, aby uzyskać gęste ciasto. Rozgrzej olej w garnku. Naoliwionymi dłońmi formować małe pączki i kłaść je na rozgrzany olej. Smaż z obu stron na złoty kolor, a następnie przykryj papierowymi ręcznikami. Po schłodzeniu przez kilka minut obtaczać w cukrze pudrze.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *