Jak zrobić Mini pączki drożdżowe bez nadzienia

mini pączki drożdżowe – lista składników:

  • 5-6 łyżek cukru
  • skórka otarta z połówki cytryny
  • suszonych
  • cukier puder do oprószenia
  • 5 dag drożdży
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 kieliszka spirytusu
  • 1/2 kg mąki
  • olej do głębokiego smażenia
  • Na około 16 sztuk
  • pszennej
  • 5 żółtek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka mleka

mini pączki drożdżowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna receptura

Pączki drożdżowe i bez nadzienia: Drożdże połączyć z dwiema łyżkami mąki, jedną łyżką cukru i ciepłym, ale nie wrzącym mlekiem. Pozwól drożdżom rosnąć. W misce wymieszaj żółtka z pozostałym cukrem i ubij na gładką masę. Dodać układ wyrośniętych drożdży, mąkę, sól i zmielony sok z cytryny. Jeszcze raz dodać do mieszanki i ułożyć. Odwracamy się, aby wznieść się w ciepłym miejscu. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozłóż je na stolnicy, aż będzie miało grubość około 1,5 do 2 cm. W tym momencie rozgrzej olej i układaj pączki jeden po drugim. Za pomocą widelca lub patyczka przewróć je na drugą stronę, gdy jedna strona będzie złota. nbsp; Umieść nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym i rozprowadź go. Dodaj posypkę z cukru pudru.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *