minibabeczki – lista składników:
- Polewa:
- 2 łyżki cukru
- 20 dag masła
- 20 dag zmielonych orzechów
- 20 dag cukru pudru
- tłuszcz i bułka
- 5 dag mąki
- 1/2 szkl. wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- Dekoracja: płatki migdałowe
- 1 dag proszku do pieczenia
- ziemniaczanej
- 4 jajka
- 10 dag masła
- włoskich
- 20 dag gorzkiej czekolady
- tarta
- 3 łyżki kakao
- kilka kropli olejku rumowego
minibabeczki Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Małe babeczki: Zetrzyj czekoladę na posiekanych orzechach. Pasta powinna być kremowana, aż będzie pierzasta. Do ciasta dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, czekoladę i orzechy. Po ubiciu białek dodać je do ciasta. Gracz powinien przede wszystkim przykryć foremki na babeczki, następnie w tym momencie dodać bułkę tartą i użyć tłuszczu do ich posmarowania. Zaplanuj na około 20 minut w 180 stopniach. Pozwól im ostygnąć. Po wmieszaniu cukru gotuj pastę przez dwie minuty przed dodaniem oleju do kakao. Przed włożeniem do papierowych foremek babeczki posypujemy płatkami migdałów i polewamy schłodzoną polewą.
Dodaj komentarz