Kakaowe i cynamonowe babeczki z białek jaj i bananów. Śniadaniowe babeczki warzywne to babeczki bez mąki, są sycące i można je zabrać ze sobą na wynos. Fajny pomysł na śniadanie w biegu lub pewną odmianę od kanapek.
Śniadaniowe babeczki warzywne
to babeczki bez mąki, są sycące i można je zabrać ze sobą na wynos. Odkąd dopracowałam recepturę na nie to są u nas hitem poranka.
Do babeczek możecie dodawać różne warzywa czy składniki, tak by za każdym razem były trochę inne. Na pewno warto spróbować 🙂 To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki z bananami i orzechami. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Moje dziecko je uwielbia. To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki z bananami i orzechami. Pokazywałam Wam już wiele przepisów na babeczki, muffinki i inne łakocie, zazwyczaj z różnymi dodatkami. A to
muffinki z porzeczkami
, a to z
budyniem,
czy moje ulubione
mocno czekoladowe babeczki
. A dzisiaj całkiem zwyczajne
muffiny
, przepis podstawowy, bez dodatków, najprostszy. Możecie wrzucać do nich dowolne owoce, nasiona, serki i tym podobne, a możecie zrobić bez dodatków.
Takie proste
muffiny
są naprawdę pyszne. Ja lubię zjadać je jeszcze lekko ciepłe, z kubkiem chłodnego mleka, a gdy mam ochotę na łakomstwo, to polewam je sosem czekoladowym. Pycha, pycha, pycha. Zachęcam do zrobienia, a wcześniej zachęcam do obejrzenia filmiku.
A niezdecydowanym radzę każdą babeczkę zrobić inną. 🙂 Jedną pustą, do innej wrzucić malinkę, do kolejnej jagody, a może gruszeczkę… smacznego. 🙂 A to muffinki z porzeczkami , a to z budyniem, czy moje ulubione mocno czekoladowe babeczki .
Składniki na mocno czekoladowe babeczki:
- 200ml mleka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 8 łyżek oleju roślinnego
- łyżeczka ekstraktu wanil (zastąpiłam aromatem migdałowym)
- 1/2 szklanki cukru
- jajko
- tabliczka czekolady – mleczna lub deserowa
- pszennej
- 250g mąki
mocno czekoladowe babeczki Jak przygotować
Zobacz również: inna receptura
Dodaj komentarz