Jak zrobić Muffinki bananowe z jabłkami – wegańskie

Składniki na muffinki bananowe z jabłkami:

  • 2 łyżeczki cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 jabłko
  • 3 banany
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • pszennej

muffinki bananowe z jabłkami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Ciasteczka jabłkowo-bananowe dla miłośników wegetarian: przesiej mąkę i proszek do pieczenia razem. Połącz cynamon i cukier. Banany wymieszać z olejem. Zmiksować po dodaniu do masy bananowej „suchych mocowań”. Po obraniu jabłka pokroić na małe kawałki. Cynamon wymieszać z cukrem i obtoczyć w nim jabłka. Mieszankę nalewaliśmy łyżeczką do papierowych kubeczków. Dodaj kilka granulek jabłkowych na wierzch. Przygotuj biszkopty przez 25 do 30 minut w 180 stopniach. Posyp pudrem, gdy ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *