Składniki na muffinki bananowe z jabłkami:
- 2 łyżeczki cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mąki
- 1 jabłko
- 3 banany
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- pszennej
muffinki bananowe z jabłkami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Ciasteczka jabłkowo-bananowe dla miłośników wegetarian: przesiej mąkę i proszek do pieczenia razem. Połącz cynamon i cukier. Banany wymieszać z olejem. Zmiksować po dodaniu do masy bananowej „suchych mocowań”. Po obraniu jabłka pokroić na małe kawałki. Cynamon wymieszać z cukrem i obtoczyć w nim jabłka. Mieszankę nalewaliśmy łyżeczką do papierowych kubeczków. Dodaj kilka granulek jabłkowych na wierzch. Przygotuj biszkopty przez 25 do 30 minut w 180 stopniach. Posyp pudrem, gdy ostygnie.
Dodaj komentarz