Jak zrobić Muffinki cynamonowe z jabłkami – mini szarlotki

muffinki cynamonowe – lista składników:

  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Składniki mokre:
  • 1,5 szklanki pokrojonych jabłek
  • pszennej
  • 1/2 kostki masła
  • posypka – kolorowe perełki
  • 4 łyżki śmietany
  • 1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego
  • 2 duże jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 i 1/3 szkl. mąki
  • 3/5 szkl. cukru
  • Składniki suche:
  • Dodatkowo:

muffinki cynamonowe Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Jabłka należy umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę na cynamonowe babeczki i mini szarlotki. Po wierzchu posypać odrobiną cynamonu. Rozpuścić pastę pod prysznicem wodnym. rozważamy to. Połącz nadmiar suchych mocowań w misce. Ubij jajka w innej misce przed dodaniem do niej śmietany i płynu. Mamy silną więź. Suche składniki i mokre składniki należy połączyć. Dołącz do jabłek z cynamonem. Biszkopt należy wlać do pojemnika na herbatniki, ale nie w całości. Posypać perełkami cukru. Podgrzewać w 180 stopniach przez 20 do 25 minut (do zarumienienia).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *