Muffinki cytrynowe z pianką cytrynową na wierzchu
Składniki na muffinki cytrynowe:
- – 12 łyżek oleju
- – 220 g mąki
- – 200 g cukru pudru
- Ciasto
- – 1/2 szklanki mleka
- – 1 jajko
- – skórka otarta z jednej cytryny i sok
- – 1 żółtko
- – 1 łyżeczka proszku
- – 1 śnieżka
- – 1 galaretka cytrynowa
- Pianka cytrynowa
muffinki cytrynowe Jak przygotować:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
1. Podczas ubijania jajek i cukru stopniowo dodawać mleko i olej. Następnie dodać skórkę i sok z cytryny. Pod koniec wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Piecz ciasto w foremkach na muffiny przez 25 minut w temperaturze 180°C. 2. Rozpuść galaretkę w pół szklanki wody, aż lekko się skondensuje, a następnie odstaw. Pokonaliśmy śnieżkę i powoli polaliśmy dżemem. Za pomocą rękawa cukierniczego rozsmarować ciasto na muffinkach.
Dodaj komentarz