Jak zrobić Muffinki cytrynowe

Muffinki cytrynowe z pianką cytrynową na wierzchu

Składniki na muffinki cytrynowe:

  • – 12 łyżek oleju
  • – 220 g mąki
  • – 200 g cukru pudru
  • Ciasto
  • – 1/2 szklanki mleka
  • – 1 jajko
  • – skórka otarta z jednej cytryny i sok
  • – 1 żółtko
  • – 1 łyżeczka proszku
  • – 1 śnieżka
  • – 1 galaretka cytrynowa
  • Pianka cytrynowa

muffinki cytrynowe Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Podczas ubijania jajek i cukru stopniowo dodawać mleko i olej. Następnie dodać skórkę i sok z cytryny. Pod koniec wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Piecz ciasto w foremkach na muffiny przez 25 minut w temperaturze 180°C. 2. Rozpuść galaretkę w pół szklanki wody, aż lekko się skondensuje, a następnie odstaw. Pokonaliśmy śnieżkę i powoli polaliśmy dżemem. Za pomocą rękawa cukierniczego rozsmarować ciasto na muffinkach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *