Jak zrobić Muffinki czekoladowe z orzechami

muffinki czekoladowe z orzechami – składniki:

  • 50g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • ok. 100ml oleju
  • 3 łyżeczki kakao
  • garść orzechów
  • 250g mąki
  • rzepakowego
  • włoskich
  • 2 jajka
  • ewentualnie mleko
  • 120g cukru brązowego

muffinki czekoladowe z orzechami Przygotowanie

Zobacz również: inna receptura

Ciasteczka czekoladowe z orzechami Ubij jajka, wanilię, olej i cukier w kolorze ziemi, aż będą miękkie. Połącz posiekane orzechy, proszek do pieczenia, kakao, cynamon i mąkę. Jeśli mieszanka jest zbyt gęsta, dodaj mleko. Po przelaniu mieszanki do foremek na papierowe kubki, podgrzewaj przez około 30 minut. 180 stopni Fahrenheita, aż patyczek będzie suchy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *