muffinki czekoladowe z orzechami – składniki:
- 50g posiekanej gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- ok. 100ml oleju
- 3 łyżeczki kakao
- garść orzechów
- 250g mąki
- rzepakowego
- włoskich
- 2 jajka
- ewentualnie mleko
- 120g cukru brązowego
muffinki czekoladowe z orzechami Przygotowanie
Zobacz również: inna receptura
Ciasteczka czekoladowe z orzechami Ubij jajka, wanilię, olej i cukier w kolorze ziemi, aż będą miękkie. Połącz posiekane orzechy, proszek do pieczenia, kakao, cynamon i mąkę. Jeśli mieszanka jest zbyt gęsta, dodaj mleko. Po przelaniu mieszanki do foremek na papierowe kubki, podgrzewaj przez około 30 minut. 180 stopni Fahrenheita, aż patyczek będzie suchy.
Dodaj komentarz