Jak zrobić Muffinki dyniowe z czekoladą

Muffunki dyniowe robią u nas ostatnio furorę, dlatego też jeżeli po halloweenowych szaleństwach przetrwała u Was jakaś pękata dynia, bądź też purée dyniowe koniecznie zróbcie te urocze, soczyście pomarańczowe, piegowate maleństwa. Nie pożałujecie, babeczki są delikatne, mięciutkie i bardzo aromatyczne.

muffinki dyniowe z czekoladą – składniki:

  • 1/3 szklanki (80 ml) oleju rzepakowego
  • 1 szklanka (250 ml) purée z dyni
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • mała szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 i 1/2 szklanki (220 g) mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1/2 tabliczki (50 g) gorzkiej czekolady

muffinki dyniowe z czekoladą Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: kruche ciasteczka orzechowe


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *