Składniki na muffinki gruszkowe:
- cukier 3/4 szklanki
- cukier waniliowy 1 łyżeczka
- gruszki 2 szt
- olej kokosowy 60 ml
- mąka
- soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
- jajko
- proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
muffinki gruszkowe Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Bułki gruszkowe z olejem kokosowym W ogromnej misce wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i pop do pieczenia. Używając łyżki, wymieszaj. W innej misce połącz ubite jajko, olej kokosowy i mleko. Z gruszek należy usunąć pestki i pokroić je w bloki. Dodaj gruszki i olej do mleka. Wypełnij suche okrawki mokrymi okrawkami i chwilowo mieszaj, aż się połączą. Umieść herbatniki w naczyniu wyłożonym biszkoptem. Przygotować około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem.
Dodaj komentarz