Jak zrobić Muffinki gruszkowe z olejem kokosowym

Składniki na muffinki gruszkowe:

  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • gruszki 2 szt
  • olej kokosowy 60 ml
  • mąka
  • soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • jajko
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

muffinki gruszkowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Bułki gruszkowe z olejem kokosowym W ogromnej misce wymieszaj mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i pop do pieczenia. Używając łyżki, wymieszaj. W innej misce połącz ubite jajko, olej kokosowy i mleko. Z gruszek należy usunąć pestki i pokroić je w bloki. Dodaj gruszki i olej do mleka. Wypełnij suche okrawki mokrymi okrawkami i chwilowo mieszaj, aż się połączą. Umieść herbatniki w naczyniu wyłożonym biszkoptem. Przygotować około 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *