Jak zrobić Muffinki jasne z orzeszkami:)

muffinki jasne – lista składników:

  • pół szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 3 czubate łyżki cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • orzechy
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżeczka cukru waniliowego (najlepiej z prawdziwą wanilią

muffinki jasne Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: babeczki marmurkowe

Lekkie muffiny nadziewane orzeszkami ziemnymi: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Jajka ubić z mlekiem. Przesiej mąkę przez filtr do miski. Soda oczyszczona, sól, cukier, cukier waniliowy, mleko i olej w studni. Wlej jajka do studni. Wszystko szybko i energicznie wymieszaj, aby je połączyć. Ciasto powinno prawie całkowicie wypełnić foremki. Posypać orzechami i planować 20-25 minut (robimy test wykałaczką, która powinna wyjść sucha). Przed wyjęciem ich z formy odczekaj dziesięć minut po wyjęciu z piekarnika.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *