Jak zrobić Muffinki kajmakowe na maślance

Pulchne, słodkie babeczki do popołudniowej kawki

muffinki kajmakowe – lista składników:

  • Ciasto :
  • masa kajmakowa 2-3 łyżki
  • masa kajmakowa 5 łyżek
  • maślanka 150 g
  • Dodatki :
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • kropelki czekoladowe
  • mąka pszenna 1 1/2 szklanki
  • masło 150 g
  • cukier 100 g
  • jaja 2 szt

muffinki kajmakowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Pastę i cukier należy połączyć. Uwzględnij masę kajmakową. Następnie w tym momencie dodać jajka, olej i maślankę, zmiksować. Pod koniec ugniataj wszystko po zmieszaniu mąki z proszkiem do pieczenia. Mieszanką napełnij papilotki do 2/3 wysokości. 2 Podgrzewać w 180 stopniach przez około 15 do 20 minut. Fajny. Pozostałą masę kajmakową wylewamy na muffiny po podgrzaniu i posypujemy po wierzchu czekoladowymi cukierkami. Weź udział w uczcie!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *