Jak zrobić Muffinki makowe z jeżynami

muffinki makowe – lista składników:

  • 25 dag świeżych jeżyn
  • 3/4 szklanki cukru
  • pszennej
  • 1 pełna łyżeczka cukru wanilinowego
  • 3 pełne łyżki suchego maku
  • SKŁADNIKI MOKRE (temperatura pokojowa):
  • 1 i 1/4 szklanki maślanki naturalnej
  • 2 jajka
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • SKŁADNIKI SUCHE:
  • DODATKOWO:
  • 2 pełne szklanki mąki
  • 5 łyżek płynnego oleju kokosowego
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej

muffinki makowe Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Herbatniki makowo-jeżynowe Etap 1: W jednej misce łączymy suche składniki. Jeżyny należy dokładnie oczyścić i osuszyć. Użyj papierowych kubków do wyłożenia pojemnika na herbatniki lub posmaruj go margaryną i posyp bułką tartą. Temperatura piekarnika powinna wynosić 180 stopni (160 z termoobiegiem). Połącz proszek do pieczenia, pop i mąkę w pojedynczej misce. Dodać cukier, cukier waniliowy i mak, wymieszać.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *