Jak zrobić Muffinki na słono z szynką serrano

muffinki na słono z szynką – lista składników:

  • Sól
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 2 szalotki
  • 3/4 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 60 g masła
  • Natka pietruszki
  • Szczypiorek
  • Oregano
  • Pieprz
  • pszennej
  • 175 g mąki
  • Olej
  • 60 g sera
  • 100 g szynki serrano
  • 50 g sera
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Papryka

muffinki na słono z szynką Jak zrobić:

Zobacz również: inny przepis

Aby przygotować pikantne herbatniki z szynką serrano, rozpuść pastę. Po pokrojeniu w kostkę podsmaż paprykę i szalotkę na oleju. W misce przesiej mąkę i proszek do pieczenia. W misce wymieszaj mleko, musztardę i ketchup. Posiekaj pietruszkę i szczypiorek. Zetrzyj ser gouda, ser gorgonzola pokrój w kostkę, a szynkę pokrój na mniejsze kawałki. Za pomocą łyżki połącz wszystkie dodatki, dodając oregano, sól i pieprz. Podzielone między patelnie do ciastek. Zaplanuj w 180 stopniach C, aż wykałaczka wyjdzie sucha, około 20 minut. Można go u nas podawać na ciepło lub na zimno. Na wierzch każdej babeczki połóż szynkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *