Jak zrobić Muffinki owocowe

muffinki owocowe – składniki:

  • Kruszonka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • 10-15 truskawek
  • 2 jajka
  • cukier brązowy 3-4 łyżki
  • maki tyle aby kruszonka się nie kleiła
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • olej 125 ml
  • mąka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych
  • pszenna
  • kefir 250 ml
  • 4-5 łodyżek rabarbaru
  • 3 łyżki cukru

muffinki owocowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

babeczka owocowa: Aby rozpocząć, zdezintegruj substancję, korzystając z dostarczonych mocowań. Rabarbar należy drobno posiekać, a następnie wykończyć idealnie odmierzoną proporcją cukru i bulgoczącej wody. Podziel truskawki na pięćdziesiąt lub cztery identyczne części. W misce połącz mąkę, cukier i pop do pieczenia. W następnej misce użyj wyścigu, aby połączyć kefir, jajka i olej. Podawać, łącząc na chwilę suche mocowania z płynnymi mocowaniami przed dodaniem rabarbaru. Za pomocą papierowych kubeczków wlej ciasto do 12-częściowej formy na muffinki. Napełnij każdą bułkę kawałkami truskawek. Posypać zgnilizną na wierzchu i delikatnie wcisnąć ją w trzepaczkę. Piecz formę przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. POLECIŁBYM TO!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *