muffinki pomidorowe – lista składników:
- 1 łyżka kukurydzy konserwowej
- 1/2 łyżeczki bazylii
- szczypta pieprzu
- 10 szt oliwek
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 100 g mozzarelli /pokrojonej w kostkę/
- 1 łyżka kaparów
- 1 płaska łyżeczka oregano
- 100 ml oleju arachidowego
- 250 g mąki
- 1 jajko
- 250 ml soku pomidorowego
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki startego sera
- 2 łyżeczki /płaskie/proszku do pieczenia
muffinki pomidorowe Jak zrobić:
Zobacz także: inny przepis
Babeczki Pomidorowe W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Skonsoliduj suche mocowania w alternatywnej misce: sok, przecier pomidorowy i olej. Opróżnij mokre mocowania do suchych, aby je skonsolidować. Dodaj mozzarellę, oregano, bazylię, oliwki, powidła i kukurydzę. Napełnij foremki z herbatnikami do 3/4 ich poziomu mieszanką po posmarowaniu ich masłem. Przez 20 do 25 minut gotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posyp zmielonym serem cheddar, pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a następnie przełóż na metalową podstawkę.
Dodaj komentarz