Składniki na muffinki śniadaniowe:
- 120 g masła
- 400 g mąki
- 2 jajka
- 200 g sera
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 czerwonej papryki
- feta
- pieprz
- sól
- szklanka mleka
- ½ żółtej papryki
muffinki śniadaniowe Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka z bananem i masłem orzechowym
Muffiny śniadaniowe z fetą Przygotuj paprykę, czyszcząc ją i krojąc na kawałki. Następnie w małym rondelku ostudź masło. Połącz mąkę, proszek do pieczenia i aromaty w misce. Wlać stopione masło i mleko. Dodaj fetę do ciasta, krojąc ją w kształty. Zmiksować po dodaniu papryki. Ciasto należy wlać do wysmarowanych masłem foremek lub foremek. Przygotuj około 2 godzin. 200 stopni Fahrenheita.
Dodaj komentarz