Jak zrobić Muffinki śniadaniowe z fetą

Składniki na muffinki śniadaniowe:

  • 120 g masła
  • 400 g mąki
  • 2 jajka
  • 200 g sera
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 czerwonej papryki
  • feta
  • pieprz
  • sól
  • szklanka mleka
  • ½ żółtej papryki

muffinki śniadaniowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka z bananem i masłem orzechowym

Muffiny śniadaniowe z fetą Przygotuj paprykę, czyszcząc ją i krojąc na kawałki. Następnie w małym rondelku ostudź masło. Połącz mąkę, proszek do pieczenia i aromaty w misce. Wlać stopione masło i mleko. Dodaj fetę do ciasta, krojąc ją w kształty. Zmiksować po dodaniu papryki. Ciasto należy wlać do wysmarowanych masłem foremek lub foremek. Przygotuj około 2 godzin. 200 stopni Fahrenheita.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *