muffinki z bananami i czekoladą – składniki:
- sok i skórka z jednej cytryny
- 2 duże banany
- 150 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pszennej
- 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 125 g masła
muffinki z bananami i czekoladą Przygotowanie
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Herbatniki z bananami i czekoladą: Czekoladę drobno posiekać nożem (użyj dwóch łyżek). Widelcem rozgnieść banany. Miksując na bieżąco, przed dodaniem mleka dodawaj jajka jedno po drugim. Cukier i delikatną margarynę ubić do miękkości. Wymieszaj mocowania, aby je połączyć. Dokładnie wymieszać przed dodaniem przesianej mąki i proszku do pieczenia. Na koniec delikatnie połącz banany, czekoladę, sok z cytryny i zing. Użyj papierowych kubeczków do wyłożenia foremek na muffiny. Ciasto może przykryć papilotki do 3/4 wysokości. Na wierzch posypać posiekaną czekoladą. W temperaturze 200 stopni gotuj przez około 20 minut. Mieć smaczny posiłek! nbsp;
Dodaj komentarz