Jak zrobić Muffinki z bananami i czekoladą

muffinki z bananami i czekoladą – składniki:

  • sok i skórka z jednej cytryny
  • 2 duże banany
  • 150 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 125 g masła

muffinki z bananami i czekoladą Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Herbatniki z bananami i czekoladą: Czekoladę drobno posiekać nożem (użyj dwóch łyżek). Widelcem rozgnieść banany. Miksując na bieżąco, przed dodaniem mleka dodawaj jajka jedno po drugim. Cukier i delikatną margarynę ubić do miękkości. Wymieszaj mocowania, aby je połączyć. Dokładnie wymieszać przed dodaniem przesianej mąki i proszku do pieczenia. Na koniec delikatnie połącz banany, czekoladę, sok z cytryny i zing. Użyj papierowych kubeczków do wyłożenia foremek na muffiny. Ciasto może przykryć papilotki do 3/4 wysokości. Na wierzch posypać posiekaną czekoladą. W temperaturze 200 stopni gotuj przez około 20 minut. Mieć smaczny posiłek! nbsp;


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *