Jak zrobić Muffinki z bananem i czekoladą

Składniki na muffinki z bananem i czekoladą:

  • 100g cukru
  • 150g jogurtu
  • 200g mąki
  • 50g masła lub margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50ml mleczka kokosowego
  • 12 kostek gorzkiej czekolady
  • 12 plasterków banana
  • Łyżeczka sody oczyszczonej
  • 100ml mleka
  • laskowych
  • Jajko
  • 100g mielonych orzechów

muffinki z bananem i czekoladą Przygotowanie:

Zobacz również: naleśniki z mąki konopnej

Herbatniki z bananem i czekoladą W misce połącz ubite jajka, rozpuszczony i schłodzony krem, jogurt naturalny i mleko kokosowe. W innej misce skonsoliduj cukier, mąkę, mielone orzechy laskowe, pop do pieczenia i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj suche i mokre składniki w misce, aby nie pozostały grudki. Umieść papierowe kubki w każdym otworze foremki na herbatniki. Wypełnij każdy otwór graczem do 1/3 wysokości, a następnie włóż kawałek banana i kawałek słabej czekolady. Unikaj wchodzenia do końca; banan i czekolada powinny wystawać (powinny być zgniecione gdzieś wyżej). W piecu powinno być 200 stopni. Piecz babeczki przez 20 minut na blasze w piekarniku. 12 sposobów na zrobienie babeczek


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *