Jak zrobić Muffinki z czarną porzeczką

muffinki z czarną porzeczką – lista składników:

  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 2 szkl. mąki
  • 0,5 szkl. olej
  • 1 szkl cukru
  • 2 szt. jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 0,5 szkl. jogurtu
  • 0,5 szkl. czarnej porzeczki

muffinki z czarną porzeczką Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Herbatniki z czarnej porzeczki Umyć, osuszyć i usunąć szypułki z porzeczek. W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Połącz olej, jajka, jogurt naturalny, mleko i mokre składniki w osobnej misce. Suche i mokre mocowania należy wtedy połączyć, co nie powinno dziwić. Do foremek należy włożyć dwie łyżki ciasta na muffinki. Zasadniczo na każdym ciastku powinno być kilka czarnych porzeczek. Weź udział w wybuchu po przygotowaniu przez około 15-20 minut na grillu rozgrzanym do 180 C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *