Jak zrobić Muffinki z czekoladą i malinami

muffinki z czekoladą i malinami – składniki:

  • 0,5 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 tabliczka (100g) czekolady mlecznej pokrojonej na małe kawałki
  • szczypta soli
  • łyżek sosu malinowego ewentualnie soku malinowego lub domowego dżemu malinowego (można przetrzeć również świeże maliny
  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. oleju
  • Składniki mokre:
  • 1 szkl. mleka
  • 2 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • Składniki suche:

muffinki z czekoladą i malinami Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny przepis

Bułki z czekoladą i malinami Ubij jajka, po czym dodaj w całości mokre mocowania – z wyjątkiem czekolady i malin – i delikatnie wymieszaj. Połącz suche składniki. Delikatnie mieszając ze sobą suche i mokre składniki, można je połączyć. Przed włożeniem gotowej masy do foremek dodaj do niej około łyżeczki malin i kawałków czekolady. Nakładanie masy warstwami i dodawanie kawałków czekolady do różnych części muffinki to najlepszy sposób na włączenie czekolady. Przez 20 do 25 minut piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. aż patyczek będzie suchy w dotyku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *