Jak zrobić Muffinki z jabłkami i orzechami na maślance

muffinki z jabłkami i orzechami – lista składników:

  • 8 – 10 łyżek mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • włoskich
  • cukier puder do posypania
  • pszennej
  • 1 jajko
  • garść orzechów
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jabłka
  • 6 łyżek maślanki
  • 1 łyżka cukru
  • silikonowe foremki
  • 1 cukier waniliowy

muffinki z jabłkami i orzechami Przygotowanie:

Zobacz także: naleśniki biszkoptowe
naleśniki z serem i musem truskawkowym

Jabłka i orzechy w herbatnikach maślanych Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Wysuszyć pokrojone jabłka po wyeliminowaniu ich środków. Pokroić w paski, a następnie skropić sokiem z cytryny. Połącz jak jedno jajko, maślankę i dwa cukry w misce. Dodać mąkę, olej, orzechy i proszek do pieczenia. Umieść mieszankę w silikonowym kształcie i umieść ją na rozgrzanym grillu. Przez około 30 do 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka niczego nie pokaże, ustaw temperaturę na 200 stopni. Wyjmij przygotowane bułki z foremek i pozwól im ostygnąć. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *